Scheren
P

merkur.jpgScheren zoals je grootvader dit al deed? Jazeker! Dit is namelijk nog altijd de beste manier! Gladder gaat echt niet en voor mensen met een gevoelige huid is het helemaal een oplossing! Wat heb je daar voor nodig?

- krabbertje (Safety Razor genoemd)
- scheerzeep
- scheerkwast

Zelf gebruik ik o.a. een scheermes van het merk Merkur (Classic type 34C) een wat duurdere kwast van dassenhaar (Silvertip).
Scheerkwasten zijn te onderscheiden in enkele soorten. Ze worden gemaakt van dassenhaar, varkenshaar maar er zijn er ook synthetische kwasten.

scheerstick.jpgDe scheerzeep moet wel echte zeep zijn dus geen nepzeep/schuim uit een spuitbus. Een scheerstick van Palmolive is ook prima.

Het grote voordeel van deze manier van scheren is dat het geen huidirritaties veroorzaakt. In tegenstelling tot een plastic scheermesje hoef je tijdens het scheren namelijk nauwelijks druk uit te oefenen. Het gewicht van het krabbertje zorgt in principe al voor voldoende druk.

Leuke bijkomstigheid is dat een scheerstick (scheerzeep) nog geen twee Euro kost en de scheermesjes zelf zijn ook spotgoedkoop... Je doet iets goeds voor het milieu en bespaart daarnaast gewoon geld.

TIP:
Double Edge krabbertje van Wilkinson (met 5 mesjes) en een scheerkwast (varkenshaar) van Wilkinson kosten samen nog geen EUR 10,00